Предполагам, че Иван Гешев е говорил в зала за Барселонагейт“. Само

...
Предполагам, че Иван Гешев е говорил в зала за Барселонагейт“. Само
Коментари Харесай

Зам.-министър с ключов коментар за Гешев и Eвропарламента

„ Предполагам, че Иван Гешев е приказвал в зала за „ Барселонагейт “. Само допускам, тъй като разпоредбите са такива, че той беше преди мен в залата и аз не съм участвал, а по-късно аз приказвах, а той не можеше да участва “, съобщи пред bTV заместник-министърът на правораздаването Емил Дечев.

„ Правилата на мониторинговата група са такива, че не мога да приказвам в детайлности за самите диалози, само че това, което ги интересуваше, беше какви са нашите хрумвания за правосъдна промяна, новоприетия закон, койот планува дейно следствие по наказателни каузи, в това число следствие на основния прокурор от самостоятелен магистрат “, уточни Дечев.
-->
„ Интересуваха се за мнението ни за „ Барселонагейт “, нововъведения правосъден надзор върху отводите на прокуратурата да образува досъдебни производства за тежки закононарушения “, сподели още той.

„ Според изтеклата информация е приказвал за „ Барселонагейт “, само че какво тъкмо е споделил, аз нямам визията. Разговорът му с евродепутатите е бил не повече от 15 минути “, акцентира зам.-министърът.

По думите му тази комисия е значима за България, тъй като от нея зависи дали мониторинга ще отпадне или не. „ Моите усещания са, че ще отбележат една решителна положителна крачка. Това са мои усещане “, сподели Дечев.

Той разяснява, че е рационално президентът да се произнесе в едноседмичен период за отстраняването на основния прокурор. По думите му, в случай че отнеме повече време би трябвало да има обосноваване от страна на Радев.

„ Активността на основния прокурор е закъсняла, тъй като демонстрира интензивност по случаи, за които се приказва от доста време “, сподели зам.-министърът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР